Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 348 8517

Blog

Miért fontos, hogy jól látható legyen?

Miért fontos, hogy jól látható legyen?

A nyári időszak megérkezésével egyre többet tevékenykedünk a kert körül, kirándulunk és kerékpárra pattanunk a családdal...

A nyári időszak megérkezésével egyre többet tevékenykedünk a kert körül, kirándulunk és kerékpárra pattanunk a családdal. Felmérések alapján a legtöbb baleset pontosan ezen tevékenységek végzése közben következik be, amelynek legfőbb oka, hogy a cselekvést végző személyek nem használnak megfelelő védőfelszerelést, és nem gondoskodnak a jól láthatóságról.

A szabadtéri munkát végző dolgozók esetében is nagyon fontos hangsúlyt fektetni erre a pontra, hiszen számos balesetet lehet vele elkerülni. A jól láthatóságot biztosító védőeszközök erre kínálnak megoldást, hogy: a viselőjük jelenlétét biztonsági okokból vizuálisan jelezzék mások számára.

Mitől lesz Ön is látható?

A munkavédelmi és munkaruhákat gyártó cégek termékpalettáján szinte kivétel nélkül jelen vannak a jólláthatósági védőfelszerelések és ruhadarabok.

Az egyes termékek általában sárga, narancs, vagy vörös fluoreszkáló színben készülnek. Ennek egyetlen egy oka van: Az imént említett színek visszatükröződő hatásukat annak köszönhetik, hogy az elnyelt fénysugárnál nagyobb hullámhosszú fénysugarat bocsájtanak ki. A fluoreszkáló árnyalatok az átlagos színekhez képest sokkal ragyogóbbak, fényesebbek, így viselőjük nappali fényviszonyok között is jól látható.

Az adott felszereléseken olyan speciális csíkozás van, amely közvetlenül látható fénysugarakat bocsájt ki, vagy visszaveri a ráeső fényt. A benne található különleges kristályoknak köszönhetően úgy tükrözi vissza fényt, mint a reflektor. A csíkok körbeölelik a testet és legalább 50 mm szélesen találhatóak meg a ruházaton.

Gondoskodjon róla, hogy jól látható legyen!

Ha olyan területen dolgozik, ahol a munka nem áll meg a nap nyugtával, akkor fordítson megfelelő figyelmet arra, hogy kitűnjön a háttérből!

Az egyik legkedveltebb darab a jólláthatósági mellény, amelyet egyszerűen fel tud venni. A dupla méretezésnek köszönhetően pedig akár vastagabb ruha fölé is fel tudja venni, így nem fogja Önt szorítani és abszolút kényelmes viseletet biztosít.

Akkor sincs baj, ha szélsőséges időjárási körülmények között kell dolgoznia, hiszen a védőruházatok palettáján van kifejezetten ezekre az alkalmakra kifejlesztett dzseki, amely megóvja testét a hidegtől és a széltől. Ezek a darabok amellett, hogy biztosítják a jól láthatóságot még vízállóak is!

A gyártók polcain van egy-egy darab, amely kifejezetten a hölgyeket célozza meg. Egy jólláthatósági mellény nem feltétlen kölcsönöz divatos viseletet és ezt a készítők is észrevették, így a Corio női mellényt már karcsúsított változatban készítették el!

Ha csak egy kiegészítőt szeretne használni annak érdekében, hogy könnyen észrevehető legyen, akkor érdemes a fejre fókuszálni és azt kiemelni! Válasszon egy olyan baseball sapkát, amelyen van fényvisszaverő csík, mint például az extra puha kevertszálas alapanyagból készült, hátul fémcsattal ellátott darabunk. 

TIPP: Ha szeretné megóvni gyermekeit egy-egy bicikli kirándulás során, akkor öltöztesse őket is kifejezetten gyerekeknek készült jólláthatósági mellénybe!

Reméljük, hasznos volt az Ön számára ez a cikk és most már könnyebben fog választani jólláthatósági ruházatot annak megfelelően, hogy milyen területen dolgozik.