Meleg ruházat – könnyed mozgással

Raab munkavédelem melegruházat aláöltözet

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor a hideg miatt magunkra öltött sok-sok rétegben megmozdulni is plusz energiát igényel.Amikor egy könnyedebb feladat is megterhelővé válik, mert a vastag és sok rétegtől nem tudunk jól mozogni.Ráadásképpen a kellemes meleg érdekében felvett ruhatár végül is szaunaként üzemel.Mindenre van megoldás. könnyű és kényelmes aláöltözetek sokféle típusban elérhetőek. Ám ennek ellenére nem árt, ha a sok jó között is a célnak megfelelőt találjuk meg. Egy aláöltözet bármily jó minőségű is, nem feltétlenül felel meg minden igénybevételnek, hiszen minden típusnak megvannak a tulajdonságai. Ha ezzel tisztában vagyunk, és tudjuk hogy mire szeretnénk használni, akkor biztos hogy megtaláljuk a megfelelőt. Adunk pár tippet arra, hogy mire is érdemes figyelni a választásnál:

A pamut aláöltözetek – vagy pamut többségű kevert szálas ruházatok -nem izzasztanak, kényelmes komfortot biztosítanak azzal, hogy az izzadságot jól felszívják. Mindemelett viszont nem párologtatják el, nem tudják a külső felületükre kivezetni, így egy állandó nedves környezet alakul ki. Ez megfázás, bőrgomba melegágya lehet.A pár fokos hőmérséklet többlet, melyet biztosít tökéletes megoldás viszont egy állandó hőmérsékletű környezetben, ahol szükséges pár fok temperálás. Nagyszerű viselet ott, ahol nincs nagy fizikai igénybevétel, egyszerűen csak fázunk, és melegebbre vágyunk

Bambusz aláöltözet nagyon könnyű viselet, lélegző anyagának köszönhetően nem izzaszt. A bambusz termékekben gombák és egyéb ártalmas apróságok nem telepednek meg - antimikrobálisak, így vasalás nélkül is biztosítható a higiénia alacsony hőfokú mosás esetén is. Hőntartó tulajdonságuk miatt jó választás intenzív terhelés esetén is, legyen az munka vagy sport. Enyhén rugalmasak. Általában más anyagokkal kevert kivitelben készülnek.

Kevertszálas anyagból készült aláöltözetek általában Poliamid –poliészter- elasztán keverék a legnépszerűbb, de más összetételben is funkcionális megoldást nyújtanak. Ha az elasztán tartalom 4% vagy annál magasabb, nagyon kedvező  a termék rugalmasága. Megfelelő légáteresztést és az állandó hőszabályozást biztosítja, éppen ezért sport aláöltözetként, vagy fizikai munka esetén is jó választás. Hőntartó képessége miatt kevés mozgás mellett is optimális hőmérsékletet biztosít. Ha megfelelő pique szövéssel párosul, akkor a nedvességet kivezeti a külső felületére.

Gyapjú aláöltözetek – általában valamely más anyaggal kevert, minimum 40% vagy annál magasabb gyapjú tartalmú termékek kellemes meleget biztosítanak. Fontos szempont a vásárlásnál, hogy magas hőmérsékleten nem moshatóak, és alacsony hőmérsékletű mosásnál is számításba kell venni minimális méretcsökkenés lehetőségét. Rendkívül tartós, jól szellőző és puha kényelmet biztosító gyapjú aláöltözetek a mai technológiával már vékony, könnyű kivitelben készülnek. Főképpen kifejezetten hideg környezetre kínáljuk, illetve azokra a területekre, ahol kicsi-vagy közepes a fizikai aktivitás. Nem sportoláshoz tervezték, ám egy könnyed sétára, túrára, városnézésre tökéletes választás hideg időszakokban

Ez is érdekelhet