Kosár
3+1 tipp, hogyan és hova hordja a fehér tunikát!
Extra méretek a legkisebbtől a legnagyobbig személyre szabva!

Mi a különbség a női és férfi munkavédelmi cipők között?

 

Egyes munkakörök megkövetelik az emberi testet megóvó munkavédelmi felszereléseket, ruhákat és cipőket egyaránt. Amikor munkaruháról beszélünk, akkor először a férfiak jutnak eszünkbe, hiszen hozzájuk kötjük a nehéz fizikai munkákat. Azonban rengeteg nő dolgozik, hasonló területeken, ezért számukra is elengedhetetlen a megfelelő védelmet biztosító ruházat.

A munkavédelmi öltözet egyik legfontosabb része a munkavédelmi cipő. Azért olyan meghatározó a munkavégzés során, mert az idő nagy részét (akár 8-24 órát) is a lábon kell legyen, attól függően, hogy milyen feladatot lát el az adott illető. Egy rosszul kiválasztott cipő gerinc és ízületi problémák kialakulásához is vezethet, így lényeges hangsúlyt fektetni a megfelelő darab kiválasztására.

Miért nem jó a férfiaknak gyártott munkavédelmi cipő a hölgyeknek?

Sokan hiszik azt tévesen, hogy a női lábfej a férfi lábfej kicsinyített mása. Ez nem így van! A két nem lábfeje között komoly anatómia különbségek vannak:

  • A nők sarka keskenyebb, a férfiakéhoz képest.
  • Lábfejük rövidebb a domináns nemmel szemben.
  • A nők lábfejének elülső része szélesebb, mint a férfiaké.

Milyen tulajdonságai vannak egy tökéletes női munkavédelmi cipőnek?

A munkavédelmi cipő kialakításánál a gyártók figyelembe veszik a női lábfej anatómiai sajátosságait. Ahhoz, hogy valóban passzoljon az adott darab a női lábra, a következő feltételeknek kell megfeleljen:

  • A női munkacipő sarka és az elülső láb része között mindig nagyobb különbségnek kell lennie, mint a férficipőknél!
  • A sarok rész keskenyebb kialakítású kell legyen, míg az elülső rész picit szélesebb!
  • Mivel a nők lábánál erőteljesebb a pronáció (befelé dőlés), ezért fontos, hogy a cipő jobban támassza a láb belső részét!

A megfelelő munkavédelmi cipő megválasztására érdemes időt szánni, hiszen később az egész teste hálás lesz érte!

Válasszon stabil tartást biztosító, kényelmes munkavédelmi cipőinkből és tegye kellemessé a kemény munkával töltött perceket!

Hozzászólások